Veiligheidsvoorschriften

Silicone is een heel mooi product. Het is ontwikkeld speciaal voor kleine kinderen die last hebben van doorkomende tandjes! Silicone zijn sterk, flexibel, veilig, makkelijk schoon te maken en in vele vormen en kleuren te verkrijgen.

 

Met veel plezier maak ik jullie gepersonaliseerde speenkoorden & bijtringen voor jullie kindjes. ik weet dat alle producten helemaal veilig zijn.

toch een aantal adviezen voor de veiligheid:

 • Gebruik de producten nooit zonder toezicht van een volwassene.
 • De sluitingen zijn niet bedoeld om op te bijten. Zorg dat je ze altijd ergens aanhangt, zodat de kans klein wordt dat ze aan de sluiting gaan bijten.
 • Geef de producten nooit mee naar bed/ledikant/wieg.
 • Controleer regelmatig op beschadigingen.

 

Waar worden onze producten van gemaakt?

De siliconen kralen van de speenkoorden & bijtringen zijn getest en vrij van BPA, flalaten ( weekmakers ) en andere schadelijke chemische stoffen. 

De siliconen zijn 100% food grade siliconen. Het voldoet aan de volgende eisen:

FDA,AS/NZS ISO 8124, LFGB, CPSIA, ASTM F963, EN71, CE

 

Hoe worden de producten gemaakt?

De kralen worden bevestigd aan een satijnkoord en op een speciale manier geknoopt. Ze worden getest en nagemeten door mijzelf voordat ik ze verzend,

 

Kan ik mijn kind alleen laten met een speenkoord of bijtring?

De producten zijn niet bedoeld om een kindje jonger dan 3 jaar alleen mee te laten. omdat de handgemaakte producten gemaakt worden van kleine kralen en koord die, mochten deze loskomen, verstikking kunnen veroorzaken. Natuurlijk wordt elk product grondig gecontroleerd en getest voordat deze verstuurd worden. Maar ik wil dit er voor de zekerheid wel bij vermelden. 

 

Voor en na elk gebruik adviseer ik ieder product te controleren op los zittende delen, beschadigingen en slijtage. Natuurlijk geldt voor alle artikelen, als ze beschadigd raken of afslijten dienen ze vervangen te worden en kan uw kleintje er niet meer mee spelen.

 

Onderhoud

Mochten de siliconen kralen viezig worden, dan kan je deze gewoon afspoelen en goed aan de lucht laten drogen. Je kan de volledig siliconen producten wel met water en een licht sopje schoonmaken en zijn als ze droog zijn ook geschikt om in de koelkast te leggen voor extra verkoeling. Deze artikelen kunnen niet uitgekookt worden.

Mochten de houten onderdelen viezig worden, dan alleen dat plekje met een licht vochtig doekje schoonmaken. Deze artikelen mogen niet helemaal onder water gehouden worden in verband met het zacht worden van het hout en het werken van het hout.

Natuurlijk geldt voor alle artikelen, als ze beschadigd raken of afslijten dienen ze vervangen te worden.

 

Speenkoorden

 • De speenkoorden worden gemaakt volgens de veiligheidseisen ( NEN 12586 ) en zijn daarom maximaal 22cm exclusief clip.
 • Maak de knopen van het speenkoord nooit los en maak het speenkoord niet langer.
 • De speenkoorden dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt. Een speenkoord mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed en is geen speelgoed.
 • De speenkoorden zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een speenkoord onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • Bij gebruik altijd bevestigen aan een kledingstuk.

 

Bijtringen

 • De bijtringen dienen altijd onder toezicht van een volwassene te worden gebruikt, mag nooit gebruikt worden in een wiegje of bed.
 • De houten bijtringen dienen niet meer gebruikt te worden zodra uw kindje tandjes heeft.
 • De bijtringen zijn zo gemaakt dat ze op geen mogelijke wijze los kunnen gaan, maar net als ieder voorwerp is een bijtringen onderhevig aan slijtage door wrijving en beweging van de onderdelen, controleer daarom of alle onderdelen nog goed vastzitten.
 • De bijtringen zijn dubbeldraads en dubbel geknoopt zodat deze stevigheid bieden.

 

Huisje Haartje Kleertje is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die ontstaan bij het gebruik van mijn producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid, dient u de producten altijd te verwijderen.